Grekernas matlagningskonst
Häromdagen gjorde mina grekpojkar finfina köttfärsbiffar (Biff Teki) till mig. Vanligtvis brukar vi ha mynta i Biff Teki, men den här gången blev de lite barnvänligare. Till dem serverade jag en grekisk sallad på gula tomater & en riktig tzatziki. Det där med tzatzikin är väldigt viktigt för Johan. Man får inte göra nån svensk fuskvariant. En tzatziki ska vara stark och len. (Som en grek!)
Biffar:
Blandfärs (för att få dem saftiga)
Lök
Riven vitlök
Äggula
Ströbröd
Salt
Peppar
Tzatziki:
Grekisk yoghurt
Riven gurka
Riven vitlök (mycket)
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Allt i rimliga propotioner.
Pusspuss // Sofie.
Hmm, vill ännu en gång påpeka att Biffteki inte ska särskrivas. Annars en fantastisk bild på mig :-)
Mmmmm, fasiken så gott! Det där vill jag gärna bli bjuden på i sommar:)