Bokfrågor & svar

Jag hittade en lista här och kunde givetvis inte låta bli att bli engagerad. Så om ni vill lära er mer om mina läsvanor och få lite boktips så fortsätt läsa. Annars kan ni lyssna på den här fantastiska låten av världens, just nu, sötaste band (Med tanke på varifrån jag snodde listan). Dessutom får ni en bild av Zooey Deschanel som är sångerskan i She & Him. Visst är hon världssöt?

Som läsare är jag: hemlighetsfull. Jag vill inte att folk ska kika över axeln när jag läser en bok, för det känns som om jag är inne i en hemlig värld, ensam med min bok. Jag är också sporadisk då jag ibland läser bok efter bok efter bok... men så stöter jag på en dålig bok & då kan jag ta ett månadslångt uppehåll innan jag hittar en ny bok som jag verkligen, verkligen vill läsa.

Som bloggare är jag: känslomässigt engagerad ofta. Jag skulle inte kunna skriva om något jag inte står för... inte heller om saker som ointresserar mig för att få till mig läsare. Jag skriver om sånt jag gillar & sånt jag behöver skriva för att få det ur systemet. Fast om jag känner att jag måste måste skriva om nåt väldigt privat så skriver jag om det i den andra bloggen istället.

Senast lästa bok: ROMA av Steven Saylor. Riktigt bra bok som följer två familjegrenar under Roms uppbyggnad. Bör läsas om man har något som helst intresse av Rom, historia, religion eller familjeband.

Senast påbörjade bok: Läste ut ROMA för några dagar sen & har inte påbörjat nåt sen dess. Men innan den så påbörjade jag Flyga drake... kunde dock inte fortsätta läsa den eftersom den hade så hemska scener & jag inte alls var upplagd för dig när jag läste boken. Men jag har hört att den ska vara hur bra som helst.

Senast köpta bok/böcker:
Hmmm... jag köper ofta många pocketböcker på en gång. Sist var det nog Älskade krig av Hildebrandt, Fru Björks öden och äventyr av Gardell, Vindens skugga av Ruiz Zafón och Vändpunkter av Sjödin.

Favoritdeckarförfattare: Jag läser inte moderna deckare... men historiska deckare kan man väl säga. Fast jag vet inte alls vad jag ska svara. Ken Follet kanske... räknas han?

Jag läser allt av:
Paulo Coelho... men det ska jag nog sluta med. Har varit ganska besviken de senaste gångerna. Har även läst alla Agneta Sjödins böcker & alla Harry Potter-böcker. Det mesta av Jonas Gardell har jag nog också läst. Och Erlend Loe.

Jag läser helst inte (genre/författare): Deckare och självbiografier. Om det inte är nån intressant författare förstås.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
efter böcker om andlighet och pyssliga saker- som stickningsböcker.

Förutom svenska läser jag gärna: engelska böcker. Men helst Svenska måste jag säga. Vill att läsning ska vara avkopplande. Antagligen därför jag inte gillar deckare- då kan man inte slappna av.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Tänkte läsa Ängelns Lek av Carlos Ruiz Zafón. Men gruvar mig lite eftersom Johan säger att den är småläskig. Men eftersom Vindens skugga var så himla bra så vill jag läsa Ängelns lek med.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Förbannade Fred av Johanne Hildebrandt. Uppföljare till Älskade krig som var så himlans bra.

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
på måfå. Jag dömer också ofta boken efter omslaget & så får man ju inte göra sägs det. Ajabaja Sofie!

// Sofie.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0