Sofies rabarber- och vaniljpanacotta

När våren är här längtar jag efter rabarberkräm, rabarbersaft, rabarberpaj och allt möjligt med rabarber. Men i år blev det första rabarberkoket en hemsnickrad panacotta. Så gott att tiden står still. Tyvärr blev panacottan lite väl hård så om man vill ha en mjukare variant får man minska lite på gelatinpulvret.




Saft:
275 g rabarber
1½ dl vatten
½ dl socker

Vaniljpanacotta:
2 dl grädde
½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk gelatinpulver

Rabarberpanacotta:
3 dl grädde
½ dl socker
1 dl saftavkok
2 droppar röd karamellfärg
4 tsk gelatinpulver

Rabarbergelé:
1 dl saftavkok
1 tsk gelatinpulver


1. Koka rabarbern i bittar med vattnet. Pressa ur rabarbern då & då. Sila efter ca 10 minuter. Koka upp på nytt i ren kastrull med sockret.

2. Koka ihop allt i vaniljpanacottan. Rör ner gelatinet. Häll upp i fyra glas & låt stelna.

3. Koka ihop allt i rabarberpanacottan och häll det över vaniljpanacottan när vaniljen stelnat.

4. Gör gelén på samma sätt när rabarberpanacottan stelnat. Ös över med sked. Låt stelna svalt & servera sedan.

Mmmm....

// Sofie.

Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Tusen tack för din söta kommentar!! :-) Den här pannacottan ser fasligt läcker ut!

2010-05-18 @ 21:45:13
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0