

Saft:
275 g rabarber
1½ dl vatten
½ dl socker
Vaniljpanacotta:
2 dl grädde
½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk gelatinpulver
Rabarberpanacotta:
3 dl grädde
½ dl socker
1 dl saftavkok
2 droppar röd karamellfärg
4 tsk gelatinpulver
Rabarbergelé:
1 dl saftavkok
1 tsk gelatinpulver
1. Koka rabarbern i bittar med vattnet. Pressa ur rabarbern då & då. Sila efter ca 10 minuter. Koka upp på nytt i ren kastrull med sockret.
2. Koka ihop allt i vaniljpanacottan. Rör ner gelatinet. Häll upp i fyra glas & låt stelna.
3. Koka ihop allt i rabarberpanacottan och häll det över vaniljpanacottan när vaniljen stelnat.
4. Gör gelén på samma sätt när rabarberpanacottan stelnat. Ös över med sked. Låt stelna svalt & servera sedan.
Mmmm....
// Sofie.
Kalasgott
Tusen tack för din söta kommentar!! :-) Den här pannacottan ser fasligt läcker ut!

1