Loppisvändan

När Björn & Stina besökte oss i stugan passade vi på att ta en dag till loppisshoppande. Jag blev kär i massa saker, men i brist på plats blev det bara småsaker av finaste sort. Shoppandet fortsatte sen på hemvägen då vi stannade till i Söderhamn- min barndoms stad.
(Den sista bilden har Algot tagit alldeles själv. Fin va!?)

Det blev två tavlor... en för 150 kronor på Fyndlagret i Sundsvall- en serigrafi av Rolf Lidberg.
Den lilla köpte jag för 40 kronor har jag för mig i Söderhamn. En sån hängde över mamma & pappas säng när jag var liten... så jag var så illa tvungen.

Köpte även lite pysselgrejer:
Glasskålen ska bli en lampa och de tre diskhanddukarna ska bli ett överkast tillsammans med fler handdukar.

Spagettigaffeln i silver fick jag för 15 kronor och emaljtratten för 50. Handväskan gav jag två guldpengar för och den söta lilla cykeln var värd en tia.

Ganska så bra fyndat va? Jag önskar jag hade ett hus så att jag kunde få köpa lite linneskåp och ett sminkbord. Sånt kan man ju inte riktigt leva utan.

// Sofie.

Saft, saft, vinbärssaft... bättre saft har ingen haft...

Uppe hos mamma hade de röda vinbären inte ens fått sin röda färg, men här är de övermogna. Innan jag åkte till Sundsvall passade jag därför på att plocka från svärmors vinbärsbuske. Av bären blev det smarrig saft. I helgen ska även de svarta vinbären plockas. Tänka sig att den godaste saften samtidigt är den nyttigaste. Och egentligen är det så mycket enklare att koka sin saft än att hoppa in i bilen, köra till affären, leta reda på en saft, betala den & åka tillbaka hem för att blanda sin saft. Tänka sig...En liter rödvinbärssaft:
1,2 kg bär
en skvätt vatten
6 dl socker

Skölj bären och låt dem kokas mjuka i en kastrull tillsammans med lite vatten.
Pressa dem mot kanten så att så mycket saft som möjligt kommer ur dem.
Låt koka i sisådär 10 minuter och pressa då & då.

Sila av och koka upp de resterande bären igen för att få ut mer saft. Sila igen och låt saften rinna av i samma bunke som den första gången så att all saft blandas.

Koka upp på nytt i en rengjord kastrull. Rör ner lite socker i taget.

Häll upp i rengjorda glasflaskor och förslut och kyl direkt.

För att totalrengöra en flaska, diska den noga och hetta sedan upp den i ugnen i cirka 100 grader.

Blanda saften och toknjut!

// Sofie


Mitt sommarparadis

My little honey har haft tre veckors semester men nu är vil tillbaka och snart är hösten här. De senaste veckorna har jag spenderat i mitt sommarparadis vid Sundsvalls kust..


.. där har vi badat, plockat sallad direkt från landet, åkt massa båt och Algot har lekt med kusinerna.... sen hade vi Tremänningskalas där vi lekte lekar, åt gott, sjöng norsk karaoke. Men mest av allt drack vi och hade superroligt. 
och dagen efter kom Björn & Stina och vi rökte räkor, badade, åkte båt, stukade knäskålen och drack bål. Bål och vit kladdkaka är en farlig kombo. Jag har gjort sex vita chokladkakor de här veckorna, och två vanliga.


Dagen efter Björn & Stinas hemfärd kom Anna, Ola & hunden Milo. När jag hämtade dem gick bilen sönder men det gjorde inget eftersom vi fick den lagad gratis. Det blev grillat, mer kladdkaka och läskiga ölspel. Vi har spelat väldigt mycket spel de här veckorna... jag har vunnit många omgångar som omväxling.

 
När en lugn dag kom åkte vi till Bergafjärdens camping och nyttjade deras dåliga, men ack så charmiga bangolfbana.

Vi har också fikat hos Helena med familj, hos morfar och Anna-Lisa & tillbringat många dagar med syster och hennes familj. Dessutom loppisshoppat en hel del. Men det får ni se mer av sen.

Pussar, Sofie.

kristall och silver.

Lite senare än utlovat, men här kommer det!
Som sagt så var jag på loppisrunda och hittade två ting jag letat efter en evighet känns det som. Här är de:Kupade champagneglas! Eller champagneskålar som det så fint heter.


Och ett silverfat på fot med snirkliga handtag.

Sen hittade jag ju en massa annat med. Som den här söta sockertånget till exempel.

Made in Sweden står det på.


Fina krukor.


Skira underkläder.


Och så några bra skafferiburkar och fina vattenglas.

/ Angelica

loppisrunda.I måndags var jag på loppisrunda med Becca. Jag hittade de här söta karamellburkarna och så två saker som jag länge har letat efter. De står fortfarande framme på köksbordet så att jag kan titta och pilla lite på dem precis när jag vill. Vad det är får ni se imorgon.

Sov gott!

/ Angelica

RSS 2.0