Lime- och lemon curd
Köpecurd är fin och gul. Men den blir aldrig lika krämig som min curd. Hemligheten är att vispa äggen fluffiga.
2 citroner
2 lime
1½ dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg + 2 äggulor
Riv skalet av de rentvättade citrusfrukterna.
Pressa skalet från limen och en av citronerna.
Koka upp skalet och saften tillsammans med socker och smör.
Sila av skalen.
Blanda ut maizenan med saften från den andra citronen.
Vispa upp äggen och rör ner dem och maizenablandningen i den andra juicen.
Koka upp på nytt tills krämen tjocknar.
Häll upp i en rengjord glasburk och låt svalna.
Gott till alla möjliga efterrätter! Ni får se vad jag gjorde med min curd snart.
// Sofie. (Foto: Angelica)
2 citroner
2 lime
1½ dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg + 2 äggulor
Riv skalet av de rentvättade citrusfrukterna.
Pressa skalet från limen och en av citronerna.
Koka upp skalet och saften tillsammans med socker och smör.
Sila av skalen.
Blanda ut maizenan med saften från den andra citronen.
Vispa upp äggen och rör ner dem och maizenablandningen i den andra juicen.
Koka upp på nytt tills krämen tjocknar.
Häll upp i en rengjord glasburk och låt svalna.
Gott till alla möjliga efterrätter! Ni får se vad jag gjorde med min curd snart.
// Sofie. (Foto: Angelica)
Kommentarer
Trackback