Vårt müslibröd giv oss idag
För evigheter sen hade Underbara Clara ett underbart brödrecept i sin blogg. Det receptet har jag modellerat om flera gånger och gjort massa bröd om. Det är så himlans smidigt för det är bara att röra ihop allt i en bunke & sen grädda smeten i en brödform. Och man kan använda i princip vad som helst i brödet. Den här gången blev det ett müslibröd med tranbär.
3 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 dl havregryn
1 dl müsli
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt
1 näve torkade tranbär
Rör ihop alla torra ingredienser & rör sedan ner filen.
Olja en brödform med solros- eller rapsolja.
Häll "gröten" i en brödform & strö på lite müsli.
Grädda i 175 grader ca 40-60 minuter.
Ät ljummet med smör och ost. Gärna till gott te.
Godare och nyttigare än alla butikslimpor!
// Sofie.
... och allt är gjort på ekologiska eller närodlade produkter va?:) Din bloggkollega är ju hård med sånt.
Ser gott ut. Jag ska be Jonas baka, hehehe.
Puss!