Lakritzpannacotta med rabarberkompott
Eftersom lakritz, rabarber och vanilj tillsammans smakar helt fantastiskt, och jag älskar pannacotta, så provade jag att göra en efterrätt som kombinerade just dessa ingredienser. Och gud så gott det blev! Ni bara måste prova.
Lakritzpannacotta
4-6 portioner
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0,5 dl råsocker
3 st gelatinblad
2 tsk lakritzpulver (mer eller mindre beroende på hur mycket smak man vill ha förstås)
Lägg gelatinbladen i blöt. Häll vispgrädde, socker och lakritzpulver i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, sen i med både frön och stång i kastrullen. Koka upp och låt puttra 1-2 minuter under omrörning. Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen (får absolut INTE koka). Plocka upp vaniljstången. Häll upp i tjusiga glas och kyl i ca 2 timmar.
Medans gör du kompotten!
Rabarberkompott
3-4 rabarberstjälkar
0,5 dl råsocker
2 msk mörk rom
Skala rabarbern om du har kraftiga stjälkar. Skiva tunt. Sjud sakta ihop tills rabarbern är så mjuk att den faller isär. Känns den för lös, koka en stund till till önskad konsistens. Häll ett tunt lager ovanpå pannacottan. In i kylen igen i 15 min (eller tills den ska serveras).
Dekorera med myntablad stax innan servering!
//Angelica
Kommentarer
Postat av: Ivana
Åh låter underbart gott!
Trackback